14 Mart 2015 Cumartesi

Koreliler Türkler Hakkında Ne Düşünüyor?**




Merhabalar canlarım. bugünkü yazımdan Korelilerin gözünde bizler nasılız bunu anlatacağım biraz. İlk olarak Korelilerin Gözünde Türk kadınları nasıl bir yere sahip bundan bahsedelim. Öncelikle korelilerin göz yapılarını biliyoruz çekik ve küçük gözleri var. Bizim göz yapımız onlara göre daha büyük ve daha yuvarlak. Kore'de en çok yaptırılan estetik ameliyat gözleri büyütmek için yaptırılan ameliyatmış. Bu yüzden bizim şanslı olduğumuzu düşünüyorlar. :)

* Bir diğer konu ise ev hanımlarımız.. İnternet üzerinden tanımış olduğum ve kısa bir süre önce Türkiye'de yaşamış olan 2 koreli arkadaşın anlattıklarına göre ev hanımlarımızın temizliğe ve yemek pişirmeye olan düşkünlüğü onlara annelerini anımsatıyor.. 

* Hepimizin ortak sorunu olan kıskançlığı bakalım nasıl anlatmış koreli arkadaşlarımız.. Bizim çok kıskanç olduğumuzu düşünüyorlar, haklılarda. ''Sen nerdesin, yanında kim var ? Hemen buraya gel. vs''  bunların biraz baskıcı yaklaşım olduğunu ve kendilerinin bu konuda biraz daha rahat davrandıklarını düşünüyorlar.

* Justin Bieber'ın ''Türk kızları ter kokuyor'' sözü aksine; koreliler bizim güzel kokuya çok önem verdiğimizi düşünüyorlar. Kozmetikte en çok parfüm kullandığımızı ve sokaklarda parfüm satan mağazaların çok olduğunu gözlemlemişler. 

* Türkiye'deki aileye bağlılık konusuda bir başka dikkatlerini çeken konu canlarım. Bunu bir örnekle açıklayacak olursam eğer; onlar bir sorunla karşılaştıklarında kendi başlarına buna çözüm ararken bizler hemen bir aile büyüğü veya bir arkadaşımızı arıyoruz. Gerçekçi olalım çoğumuz böyleyiz :)

* Bir başka konu ise bizim geleneksel olduğumuzu düşünüyorlar. Değişikliğe açık olmadığımızı.. Bunuda şöyle anlatmışlar: Koreli arkadaşlarımızdan biri Türkiye'de yaşadığı dönemde komşusunun kendisine karşı iyi ve yardımsever davranışına karşılık buradaki malzemelerle ona Kore usulü bir yemek yapmış. Ama komşusu yemeğin tadına bile bakmamış. Bu duruma biraz bozulmuş açıkçası :) Domuz eti kullanmadığını söylüyor. Peki ya siz böyle bir durumda kalsaydınız ne yapardınız ?*

2 yorum: