22 Mart 2015 Pazar

KOREFANLARI OKUSUN!

Arkadaşlar üşenmeyip okuyun lütfen...




Selamunaleyküm arkadaşlar.Öncelikle tüm önyargılarınızdan ve var olan Kore sevginizden sıyrılarak bu yazıyı okumanızı temenni ediyorum.Bildiğiniz gibi Türkiye de bir çok Koreli yaşamaktadır.Bunların kimisi iş için kimisi başka sebeplerle ülkemize geliyorlar.Bu yazı tabi ki tüm Koreliler için geçerli değil ama Türkiye’ye gelen Hıristiyan Korelilerin çoğunluğunun asıl amaç ve gayeleri Türkiye’de misyonerlik faliyetleri yürütmektir.Türkiye’ye tüm varlıklarını bırakıp sadece birkaç milyar maaşa sırf Hırıstiyanlık dinini yaymak için gelen birçok Kore vatandaşı bulunmaktadır.Zaten dünyaya Amerika’da sonra en çok misyoner dağılımı Kore’den yapılmaktadır.Kpop,Kdrama vs. ile önce gençleri kendilerine hayran bırakan Kore nin bu faliyetleri yürütmesi çok kolay oluyor.Bir çok gence çok düşük fiyata Korece ,İngilizce dersler vererek onlarla yakından ilgilenip daha sonra ufak ufak dinlerinin tanıtımını yapıp daha sonrada onları Kore ye yollarız diyerek dinlerine çekmeye çalışıyorlar.
Hee bunun Kpop,Korefanlığı ile ne alakası var diyeceksiniz.Mesela siz dizi izlerken dikkatinizi çektimi neden ateist sanatçılar dahi dizilerde haç takıyor?Ve bu haç takan kişiler hep iyi rollerde oynuyor?Kpop klipleri müthiş şekilde illuminati simgeleri ile dolu ve izleyenlerin zihinlerini allak bullak ediyor.Bir süre sonra bakmışsınız ki onlardan başka bir şey dinlemez ve düşünmez olmuşsunuz.Bu şekilde insanların başka olaylarla ilgilenmemeleri ve kendilerini geliştirmemeleri hedefleniyor.Böyle olduktan sonra sistem size ne dayatırsa onu kabul ediyorsunuz.
Artık bu hayranlık öyle bir hal alıyor ki bir Koreli gördüğünüz zaman heyecanlanıyor ve o kişilerin söyledikleri sizin için çok önemli bir hal alıyor.Böyle olduktan sonra onların işide kolaylaşıyor.Birçok kişi gördüm Kore ye yollama vaadi ile Hıristiyanlık dinine geçmiş.Diyeceksiniz o da geçmeseydi akıllı olsaydı ama 12-18 yaş arası insanların zihinlerine ve kalbine girmek çok zor olmuyor.Kaldı ki bu kişiler ile tanıştıktan sonra diyeceksiniz ki sanki melekler(!).Size öyle bir davranıyorlar ki aman Allah’ım hani nasıl diyorsunuz ve bu nedenle gerçek amaçlarını anlamak gerçekten çok zor oluyor.Sürekli sizi ve cevrenizdekile tanımak ve cevre edinmek istiyorlar.Daha sonra çevrenizdeki insanlarla tanışıp onlarla ilgileniyorlar.Tabi bizde bu sefer ne kadar sıcak kanlılar diyoruz ama asıl mesela farklı.Baktılar sizden onlara hayır yok yüzünüze dahi bakmıyorlar
"Kim bir kavme (topluluğa) benzemeye çalışırsa o, onlardandır.” Hadis-i Şerif/ Ebu Davud, libas 4
 “Kim bir kavme benzemeye çalışırsa o, onlardandır.” “Kim bir topluluğun karartısını çoğaltırsa o da, onlardandır.”

Hadis-i Şerif
Sürekli dizi izlemek,kpop dinlemek,Koreliler gibi davranmaya çalışmak bizim kendimize zarar vermemizden başka bir şey değildir.Tabiki bir şeyleri seversin izlersin ama her şeyin bir dozu ve kararı olmalıdır.Kore bizim kardeş ülkemizdir öylede kalacaktır.Ancak bir şeylerin farkında olarak davranmalıyız ve bu insanlara prim vermemeliyiz.

Şuan Türkiye maalesef ki çok hızlı bir şekilde Hristiyanlaşmaktadır.
Bugün Asya’nın en büyük Hıristiyan gücü haline gelen ülke, 16 binden fazla misyoneriyle dünyada Hıristiyanlığı yaymaya çalışıyor. Asyalı bir yüzle, başta Çin olmak üzere özellikle Doğu Asya ülkelerinde faaliyet gösteren misyonerler, arkalarında devlet desteği olmamasına rağmen Batılı dindaşlarından çok daha aktif ve hevesli. Kore Dünya Misyonerlik Cemiyeti Başkanı Samuel Kang, Koreli misyoner sayısının 2030 itibariyle 100 bine ulaşmasını hedeflediklerinden bahsediyor. Üstelik Koreli misyonerlerin hedef ülkeleri arasında Müslüman ülkeler de önemli bir yer teşkil ediyor. Afganistan’daki kaçırma olayının ardından Güney Kore hükümeti tüm misyoner örgütler hakkında sıkı önlemler alsa da Irak, Çeçenistan, Dağıstan gibi savaş yaşamış ülkelerin yanı sıra Ürdün, Suriye ve Türkiye’de de Koreli misyonerlerin sayısı giderek artıyor.

Koreli Hıristiyanların en büyük hayalini ise, Hıristiyanlaştırılan Çinlilerle birlikte “Kudüs’e Dönüş Projesi” kapsamında 100 bin kişiyle İslam toprakları üzerinden yürüyerek Kudüs’e girme düşüncesi oluşturuyor.
dusuncegundem.com
Türkiye'deki 51 G. Koreli Misyoner nerede ne yapıyor?
Endonezya'nın % 95'i Müslümandı. G. Koreli misyonerler bu rakamı %82'ye düşürdü. 51 Güney Koreli misyonerin Türkiye faaliyetini öğrenin ve olaya ona göre yaklaşmalısınız. Nerede, nasıl?



Yusuf Gezgin/Aktifhaber
Misyonerliğin yeni öncüleri G. Koreliler Van'da
“Van Gölü Ekspres” adındaki yerel gazetenin 30 temmuz 2007 tarihli baskısının birinci sayfasında “Güney Koreli 51 kişilik gurup Van’ın Bostaniçi Beldesi’nde kadınlara ve çocuklara yönelik etkinlikler gerçekleştiriyor” diye bir haber var.

Gurubun sponsor firmalar aracılığı ile buraya geldikleri ve farklı ülkelerde benzer çalışmalar yaptıkları belirtiliyor. Haberden Van’da yaşayan ve bilgisayar programcılığı yapan “Don Hyun Kim” adlı G. Koreli’nin gurubun Van’a gelmesi için yardımcı olduğu anlaşılıyor. Van’da ticaret(!) yapan bu şahıs daha önce de Bostaniçi beldesine 8 bilgisayar hediye etmiş. Gurup bir ilköğretim okulunun dış boyasını yapmış, kadınlara yönelik faaliyette bulunmuş. Beldede yaşayan kadınlara ücretsiz olarak masaj yapmış, cilt bakımı gibi medeniyetin güzelliklerini öğretmişler.
DTP’li belediye başkanı Gülcihan Şimşek: “G. Koreli’lerin yaptıkları faaliyetlerin beldedeki kadınların ve çocukların sosyal gelişimine önemli katkı sağladığını” ifade ediyor. Çocuklara Kore kültürüne ait el sanatlarını, boyama ve müzik birikimlerini aktarıyorlarmış.
Yukarıdaki haberi okuduğunuzda sıcakkanlı, kibar ve çalışkan Güney Korelilerin ülkemizin yoksul bir bölgesinde güzel hizmetler yaptığı kanaati uyanıyor insanda.
“Helal olsun adamlara” demek geçiyor içinizden. Ama kazın ayağı zannettiğimiz gibi değil.
“Bostaniçi” çevreden göçmüş, yoksul insanlarımızın yaşadığı Van’ın bir varoşudur. (Baydemir’in tabiriyle) DTP’nin Van’daki en önemli kalesidir. Birkaç sene öncesine kadar Van’ın yerli sakinlerinin bile girmekten çekindikleri bir muhittir. Devletin hizmet ve altyapı olarak ihmaline uğramış problemleri olan bir semttir. Güney Koreliler duyarlı! davranarak bizim el uzatamadığımız, ihmal ettiğimiz, devlete bağlı vatandaş haline getirmekte zorlandığımız bir yerleşim yerine hizmet götürüyorlar. Hem de 51 kişi.

Sosyal faaliyet, cilt bakımı vs yapıyorlar…..
Ne kadar kaldılar?
Bu sürede cilt bakımının dışında neler yaptılar?
Van’da yerleşik “Don Hyun Kim” kimdir? Asıl misyonu nedir?
Belediye başkanı bunlara neden sıcak davranmakta ve imkânlar tanımaktadır?
Bunlar benim değil, namuslu vatandaşları fişlemekle meşgul istihbarat teşkilatlarının işidir.
Niye Güney Koreliler?
Batı yaptığı zulümlerden, istismarlardan dolayı dünyada güven kaybına uğramıştır ve kaygıyla karşılanmaktadır. Din adına girdiği ülkeleri sömürmesi; milletleri Hıristiyanlaştırdıktan sonra bile iflah etmemesi; kendi gençleri ateizmin, ahlaksızlığın batağında iken 3. dünya ülkelerine Hıristiyanlık ihraç etmeye çalışması, Batı’nın dini yayma niyetinin sorgulanmasına neden olmuştur. Batılılar “din” konusunda samimi bulunmamaktadırlar.
Bu nedenle yıpranan batının yerine daha yeni, sempatik yüzler ikame edilmiştir. Güney Koreliler son yıllarda misyonerliğin parlayan yıldızıdır. 20. yüzyılda, özellikle ABD’nin Kore’ye yerleşmesinden sonra hızla Hıristiyanlaştırılmış, batılılaşmış ve Hıristiyan olmuşlardır. Olumsuzluk çağrıştırmamaları, sempatik ve gayretli olmaları Korelileri misyonerlikte başarılı kılmıştır. Bu nedenlerle Güney Kore misyonerliğin yeni “Truva atı” haline getirilmiştir. Pek çok STK ve yardım kuruluşu ile Koreliler bu gün dünyanın her yerinde misyonerlik amaçlı istihdam edilmektedir.
Türkiye’de Korelilere Kore harbinden kaynaklanan sıcak bir ilgi vardır. Türk halkının Korelilere pozitif yaklaşımı misyonerlik faaliyetlerinde avantaj olarak kullanılmaya çalışılmaktadır. Özellikle Doğu ve G. Doğuda, Doğu Karadeniz’de bu sempatik bakışın avantajıyla fakir, ihmal edilmiş, devletle problemleri olan vatandaşlarımız misyonerlerce istismar edilmektedir.
G. Koreliler Misyonerlikte fazlasıyla başarılıdırlar. Batılılar bu samimi Hıristiyanları batı kültürünün yayılması için desteklemekte ve kullanmaktadırlar. Kore’li misyonerlerin başarılarına Endenozya’da yaptıkları çalışmalar dehşet verici bir örnektir. Endenozya’da yaşayan ve ticaret yapan bir dostum en büyük Müslüman ülke olan; fakir ve az gelişmiş Endenozya’da Kore’li misyonerlerin çabası ile %95 olan Müslüman nüfusun Hıristiyanlaştırılarak son 15-20 yılda %82’lere düştüğünü ifade etti. Bu oran 250 milyon nüfuslu Endenozya’da yaklaşık 25 milyon nüfusa tekabül etmektedir.

19. ve 20. yüz yılda Asya’da ve Afrika’da misyonerlik faaliyetleri sonucu nüfus yapılarında ciddi değişiklikler olmuştur. Son yüz yıl içinde Müslüman nüfusu %80’lerden %20’lere düşen pek çok ülke vardır. Türk insanı tarihten gelen savunma sisteminin etkisiyle batılıların “din” konusundaki tahribatlarından fazla etkilenmemiştir.
Ancak, sıcak ve dost gördüğümüz G. Korelilerin misyonerlik faaliyetlerine karşı vatandaşımızın uyanık tutulmasına ve faaliyetlerine karşı dikkatli olunmasına ihtiyaç vardır.

http://forum.memurlar.net/konu/766878/
http://gundem.bugun.com.tr/mit-gizli-calismayi-ifsa-etti-haberi/177008
http://ahmetdursun374.blogcu.com/hiristiyanligin-asyali-yuzu-guney-koreli-misyonerler/7947815


"Bilemezseniz, bilmediğiniz yoldan gitmek zorunda kalırsınız, öngöremezseniz, engelleyemezsiniz."
Bunlar sadece birkaç haber sizde içinizde şüphe kalmaması için araştırabilirsiniz.Biz gençlere düşen en önemli şey zihnimizi dahi açık tutmak ve bu kişilerinin oyununa gelmemek.Bizlere kendi dinimizi,kültürümüzü unutturmaya çalışan insanlara hiçbir şekilde prim vermemeliyiz.Daha çok okuyup daha çok anlamalıyız.
Siz insanlar için çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz. İyiliği emreder, kötülükten vazgeçirmeğe çalışır ve Allah'a inanırsınız. Kitap ehli de inansaydı kendileri için elbette daha hayırlı olurdu. İçlerinden iman edenler de var, ama pek çoğu yoldan çıkmışlardır.
Ey iman edenler! Eğer siz Allah'ın dinine yardım ederseniz Allah da size yardım eder ve ayaklarınızı sabit tutar.
Kur’anı Kerimden ayetler



NOT: Artık Korefanı olmayın demiyorum olun. hatta iyi bir şey kendi dinlerini yaymaya çalışmaları keşke bizde yapsak düşünün bir bizim onlara yaptığımızı onları Müslüman ettiğimizi aralarında Müslüman olanlarda var sadece yapmanız gereken bunlara prim vermemek hepsi öyle değil sonuçta bizi aralarına alan da olur almayanda.. Almayanda kendi bilir zaten bize iyilik yapmış olur. Neyse yazıyı fazla uzatmayayım.. Orada okumak gibi hayalleri olanlar bana mesaj atabilirler mi plss.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder