19 Mart 2015 Perşembe

Kore'de evlilik bir seçenek değil, bir zorunluluktur

Güney Kore'de çoğu kadın gençler yerine bir zorunluluk değil, bir seçenek olarak evlilik görmek, bir hükümet araştırması Perşembe günü gösterdi.

görüntü

2012 yılında İstatistik Kore ve Cinsiyet Eşitliği ve Aile Bakanlığı tarafından yapılan araştırmaya göre, 9 ve 24 arasındaki kadın ergenlerin yalnızca yüzde 45,6 evlilik kesinlikle onlar hayatta yapmak gereken bir şey olduğunu söyledi.

Erkek ergenler bir gün koridorda yürümek istiyorum diyerek aynı yaş grubunda 62.9 yüzde fikir düşkün olmak daha fazlaydı.

(LEAD) Most female adolescents in S. Korea on the fence about marriage: poll
english.yonhapnews.co.kr
Most female youths in South Korea see marriage as an option, rather than a necessity, a government survey showed on Thursday.

Kadın katılımcıların bir biraz daha yüksek yüzde 95.7 oranında erkek ve kadın bütün cephelerde eşit haklar paylaşmak gerektiğini söyleyerek, tam cinsiyet eşitliğine inanan erkeklerle karşılaştırıldığında. Erkek katılımcıların sadece 88 üzerinden yüzde aynı dedi.

Benzer şekilde, kadın ergenlerin 74.6 oranında erkek katılımcıların sadece yüzde 58,9 ile karşılaştırıldığında, ev işleri ortak bir sorumluluk olması gerektiğini düşündüm. Kadın katılımcıların daha fazla erkek kadın ev işlerini yürüten öne almak gerektiğini söyledi.

Ödev endişenin ana kaynağı olarak tercih birleştirilen her iki cinsiyette yüzde 32.9 ile, bu gençler arasında 1 numaralı endişe oldu.

Sağlık ve fiziksel görünüm yüzde 16.9 ile üçüncü gelirken gelecekteki kariyer, yüzde 25,7 ile izledi.

Sağlık ve fiziksel görünüm kaygıları 2.6 puan kazanmış olsa da okul ve kariyer kaynaklanan stresler, ancak, 2006 yılından bu yana 2.1 ve 3.9 puan kaybetti.

Erkek deneklerin son altı yılda 4 puan artan erkek katılımcılar arasında sağlık ve fiziksel görüntü için yanıt oranı ile, daha bilinçli dişilerden daha dış görünüşleri hakkında oldu. Kadın katılımcılar için yanıt oranı aynı dönemde 1,7 puan kazandı.

Hükümet rakamlar toplam nüfusun yüzde 19.5 temsil eden 9.830.000 de 9 ve 24 standları arasında gençlerin ülkenin nüfusunu göstermektedir.

Hükümet 1960 yılında veri toplama başladığından beri oranı düşük oldu. Nüfusun fazla yüzde 30 daha sonra 9 ve 24 arasında idi.

Güney Kore'de gençlerin oranı 1978 yılında yüzde 36,9 'de zirve beri düşüş olmuştur.

Ulusal istatistik ajansı oranı 2060 yılına yüzde 11,4 'e düşebileceği tahmin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder