17 Mart 2015 Salı

ENES KAYA SKANDAL!!



sub3_2_img1Şimdiye kadar bu sayfada Kore’den çokça bahsettik. Hep Kore’nin yemeklerini, kültürünü, gezilecek yerlerini konuştuk. Bugün ise daha farklı bir şeyden bahsedeceğiz. Çünkü bu konu, bu haber, ülkedeki küçük Türkiyeli topluluğu da yakından ilgilendiriyor. Konumuz; Enes Kaya.
Kore televizyonlarının Türk asıllı  yıldızı Enes Kaya’nın başı son zamanlarda hakkında çıkan skandal kayıtlarla dertte.  Evli olmasına rağmen başka kadınlarla  yaşadığı ilişkiler medyaya yansıyınca kendisi hakkında çok sert eleştiriler yayıldı. Tabi bu eleştirilerden Türkiye de nasibini almış gözüküyor. Birçok kanalda Enes Kaya’nın skandalı konuşulurken bir televizyon kanalı da fırsattan istifade Türkiye’de Koreli turistlere  yapılan cinsel saldırıları konu eden bir video yayınladı. Anlaşılan Güney Kore’deki kardeş ülke, güzel ülke Türkiye imajını yıkmak için birileri düğmeye basmış. Umarım bunun son haftalarda ülkemizde ısrarla  ön plana çıkarılan zehirli Çin malı ayakkabılar mevzusuyla bir alakası  yoktur.
Komplo  teorilerinden sıyrılıp Enes Kaya’ya dönecek olursak;
Kore’de yaşayan bir Türk olarak her zaman karşılaştığım bir soruydu Enes Kaya. Her ne kadar yüzyüze tanımasam da birçok Koreli arkadaşım ondan bahsederdi.Bazıları Enes Kaya’nın Türkiye hakkında söylediklerini ilginç buluyordu .Bunlardan bazıları Türk sosyal paylaşım sitelerine de  yansıdı, mesela Türk Lirası üzerindeki Atatürk resmiyle ilgili yaptığı espiri (İzlemeyenler buradan bakabilir). Bazıları çok güzel Korece konuştuğunu söylüyordu. Mesela sınıfımdaki Koreli bir kız ısrarla Enes Kaya’nın ondan daha iyi Korece deyimleri bildiğini söylemişti. Bazıları da tabiki yakışıklılığından bahsediyordu. Batı hayranı Koreliler bu Avrupalı görünümlü adamı seksi buluyorlardı. Anlaşılan son kısım kendisinin başını derde sokan kısım olmuş. Ve en çok tepkinin sebebi de hakkında dedikodular çıkan kişi, Enes Kaya’nın evli olması.
30 Kasım günü Koreli bir kız birçok mesaj kaydı, fotoğraf, ve üzerinde de  şu notu  yayınladı;
“Enes Kaya,
Benden ve eşinden özür dile. Takip ettiğin bu  yolu değiştir. Benimle nasıl oyun oynadığını farkettiğimde deliye döndüm. Kendimi kirletilmiş hissediyorum. Bir kadın olarak ve bir Koreli olarak eşin için üzülüyorum. Yalanlar sonsuza kadar sürmez. Eğer evliysen sahici ol, olamıyorsan evlenme. Ümit  ederim başka kimse benim gibi senin oyununa düşmez. Ve beni yalancı diye itham edeceklere de ‘lütfen kesin sesinizi!’diyorum.”
Sonrasında da Enes Kaya ile kendisi arasında geçen cinsel içerikli mesajlaşmaları yayınladı.  Daha sonrasında başka kadınlar da Enes Kaya ile olan ilişkilerine dair paylaşımlarda bulundular
Bir süre sessizliğini koruyan Enes Kaya, yayınlanan mesajların doğruluğunu itiraf etti ancak bunların henüz evlenmeden önce gerçekleştiğini savundu.
Enes Kaya evli ve bir çocuk sahibi. Umarım bu sıkıntılı günlerini atlatır ve ailesiyle mutlu bir hayat sürer. Ve yine umarım Kore’deki güzel Türkiye imajı bu durumdan fazla hasar almadan devam eder.
Hepimiz çok iyi biliyoruz ki, Güney Kore yurtdışında ülkemizin imajının olumlu olduğu nadir ülkelerdendir.


NOT: İngilizce ama merak eden arkadaşlarım çeviriden bakabilirsiniz..

http://www.koreaboo.com/photo/enes-kaya-jtbcs-non-summit-fire-news-infidelity-scandal/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder